Το κέντρο

Το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης μέσα από την Τέχνη ιδρύθηκε το 1998 από την Φώφη Τριγάζη. Μετά από 20 χρόνια δραστηριοποίησης στον χώρο της Ψυχικής Υγείας μετονομάστηκε σε Κέντρο Ψυχοθεραπείας μέσα από την Τέχνη Connective drama (ΚεΨυΤε Connective drama).

Το ΚεΨυΤε Connective drama παρέχει υπηρεσίες που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες επαγγελματιών.

Κεντρικός άξονας στη Θεραπευτική του Προσέγγιση είναι η Δραματοθεραπεία η Παιγνιοθεραπεία και η Ψυχοδυναμική Προσέγγιση στην Ψυχοθεραπεία.

Παρέχει επίσης Δημιουργική Εποπτεία σε Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας στηρίζοντας και ανάπτυξη του επαγγελματία σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής του πορείας.

Επίσης το ΚεΨυΤε Connective drama έχει στόχο την διεύρυνση και Ανάπτυξη της σχέσης και της σύνδεσης των θεραπειών μέσα από την Τέχνη. Η ιδέα αυτή βασίστηκε στην αντίληψη ότι παρότι οι Θεραπείες μέσα από την είναι ξεχωριστοί επιστημονικοί κλάδοι, κοινό σημείο αναφοράς και σύνδεσης είναι ότι αφετηρία της Τέχνης είναι η ανάγκη του ανθρώπου για έκφραση, και ότι όλοι οι άνθρωποι χωρίς καμμιά προεργασία έχουν την ικανότητα να εκφράζονται δημιουργικά.

Connective – Συνδετικό

Προέρχεται από συν-δέω − δένω.
• Αυτό που μπορεί να συντελέσει πραγματικά ή συνειρμικά στην ένωση, την επικοινωνία ή την σύζευξη δύο ή περισσότερων αντικειμένων, προσώπων, ιδεών ή καταστάσεων.
• Υπονοεί κάθε δίκτυο που εν δυνάμει ανήκει κανείς.
• Σαν συνδετικό ρήμα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ή γέφυρα ανάμεσα στο υποκείμενο και το αντικείμενο για να προσδιορίσει ή να αποδώσει ιδιότητες και χαρακτηριστικά στο υποκείμενο.
• Στην νευροβιολογία οι νευροδιαβιβαστές συνδέουν τον ένα νευρώνα με τον επόμενο και χρησιμεύουν για την μεταβίβαση και την ροή των πληροφοριών.
• Στο σώμα ο συνδετικός ιστός διατηρεί τα όργανα στη θέση τους αλλά και τα συνδέει με διαφορετικού τύπου ιστούς. Συντελεί έτσι στη συνοχή της εσωτερικής δομής, αλλά ιδίως στη στήριξη όλου του σώματος.

Drama – Δράμα

Προέρχεται από την λέξη δρῶ.
• Στην Αρχαιότητα σήμαινε την σκηνική και θεατρική πράξη και το περιεχόμενό της το δρώμενο.
• Έμμετρο θεατρικό έργο βασισμένο στο διάλογο, τη μουσική και την όρχηση και το αντίστοιχο λογοτεχνικό είδος στο οποίο υπάγεται η τραγωδία, η κωμωδία και το σατυρικό δράμα.
• Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε τη λέξη δράμα για να περιγράψουμε την υπαρξιακή κρίση στις σχέσεις, την υπερβολή συναισθηματική εμπλοκή, το πρόβλημα, την ακινητοποίηση λόγω ψυχολογικού τραύματος, το πάγωμα, το αδιέξοδο.
• Στη Δραματοθεραπεία το δράμα ως πρώτο συνδετικό της λέξης υπονοεί ότι θα χρησιμοποιηθεί το Δράμα με σκοπό την θεραπεία.

Πηγές: Λεξικό Νέας Ελληνικής, Γλώσσας Μπαμπινιώτη, English Dictionary of Contemporary for Advanced learners Longman